Ideje, kaj vse lahko naredite jeseni
Recept za bučni čatni, pomarančno marmelado...
Jeseni so dnevi krajši in več časa preživimo v hiši. Zato je jesen pravi čas za pripravo ozimnice. Zavihajte rokave in sami naredite bučni čatni, slastno pomarančno marmelado ali pa z rožmarinom in drugimi dišavnicami z vašega vrta aromatizirajte oljčno olje.
Da je priprava ozimnice enostavna, se boste lahko prepričali sami, saj smo za vas pripravili recepte. Za lično embalažo pa bodo poskrbele naše etikete.
Naše nalepke lahko hitro oblikujete z brezplačnim spletnim programom, natisnete z vašim tiskalnikom in prilepite na kozarce za vlaganje in steklenice. Prav gotovo boste z veseljem vaše doma narejene in vložene delicije podarili za darilo.
Recept za bučni čatni
Hitro in enostavno
- 500 g bio hokaido buče
- 2 šalotki
- 1 pločevinka paradižnika (400 g)
- 1 strok česna
- 150 ml belega vina
- 110 ml belega vinskega kisa
- 1 kos ingverja
- 3 posušene rdeče čilije
- 2 žlici olja
- 140 g rjavega sladkorja
- pol čajne žličke cimeta
- 1 žlica soli
Količina zadošča za približno 3 kozarce po 400 ml
Priprava:
Bučo narežite na majhne koščke. Operite, olupite in očistite šalotko, česen, ingver in čili papriko ter vse na drobno nasekljajte. V ponev dajte olje in vse skupaj dušite približno 15 minut.
Nato dodajte vino in kis. Vmešajte še paradižnik, sladkor, začimbe in sol. Nato naj vse skupaj počasi vre še 20 minut, vmes večkrat premešajte. Čatni nalijte v vroče kozarce in takoj zaprite.
Predloge ovalnih etiket - 63.5 x 42.3 mm - artikel L6024REV-25
Vaš doma narejeni izdelek je lahko odlično darilo!
Bi želeli etikete natisniti sami?
Tukaj najdete vse potrebne informacije:
Recept za pomarančno marmelado
Hitro, enostavno in okusno!
Sestavine
- 1 bio limona
- 1 kg očiščenih bio pomaranč
- 1 kg sladkorja
- 40 ml pomarančnega likerja
Operite limono in 1 pomarančo z vročo vodo in jih posušite. Polovico limonine lupine in celo lupino pomaranče narežite na tanke trakove. Ožemite pomarančo in limono. Preostalim pomarančam odrežite lupino, odstranite tudi belo kožico. Meso pomaranč z žlico izdolbite iz lupinic in odstranite vse pečke. Meso pomaranč, lupino in sok s sladkorjem dajte v večjo posodo in pustite vsaj 2 uri, občasno premešajte. Nato vmešajte pomarančni liker in med mešanjem zavrite. Zmes naj vre vsaj 4 minute na močnem do zmernem ognju, pogosto premešajte. Posodo odstavite in marmelado in nalijte v pripravljene kozarce. Takoj zaprite in kozarce obrnite na glavo.
Za piko na i potrebujete samo še lepo oblikovane nalepke.
Recept za čili-rožmarinovo-česnovo olje
Sestavine:
- 500 ml dobrega oljčnega olja
- 3 vejice rožmarina
- 6 čili paprik
- 4 zrna česna
Najprej sterilizirajte steklenico in pokrovček.
Operite vejice rožmarina, olupite in na četrtine narežite zrna česna, čili paprikam odstranite peclje. Vse skupaj dajte v steklenico.
Prelijte s kakovostnim oljčnim oljem in zaprite. Steklenico za teden ali dva shranite v temen prostor. Vaše doma narejeno oljčno olje bo imelo čudovit okus in vonj po čiliju in zeliščih.
Nasvet
Čili-rožmarinovo-česnovo olje se odlično poda k na žaru pečenemu mesu in ribam, pa tudi kot dodatek k pici.
Predloge okroglih etiket - Ø 60 mm - artikel L3416-100
Vaš doma narejeni izdelek je lahko odlično darilo!
Bi želeli etikete natisniti sami?
Tukaj najdete vse potrebne informacije: