Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Avery Design&Print Etikete Predloge za Microsoft Word Splošna vprašanja o tiskanju Vizitke in kartonske predloge

Avery Design&Print je brezplačni program, ki vam omogoča, da na hiter in preprost način oblikujete in natisnete svoj projekt na Avery Zweckform proizvode. Na voljo je v verziji z internetno povezavo (spletna aplikacija - potrebujete brskalnik). Več informacij

Avery Design&Print je samostojni program in za njegovo uporabo ne potrebujete dodatnega programa. Ko želite vaš projekt natisniti, program Avery Design&Print ustvari PDF datoteko vašega projekta. Svetujemo vam, da za odpiranje PDF datoteke z vašim projektom, uporabite program Adobe Reader in ne PDF pregledovalnika, ki je znotraj vašega brskalnika.
Program lahko prenesete z naslednje strani: https://get.adobe.com/si/reader/

Preverite sledeče nastavitve tiskanja in tiskalnika:
velikost papirja: A4
medij, na katerega tiskate: etikete, papir večje gramature ali karton
kvaliteta tiska: najboljša
Vedno mora biti izbrana možnost Dejanska velikost in ne Prilagodi

Za odpiranje PDF datoteke in pravilen izpis priporočamo uporabo programa Adobe Reader in ne PDF pregledovalnika, ki je znotraj vašega brskalnika.
Program lahko prenesete z naslednje strani: https://get.adobe.com/si/reader/

 

Ko končate z oblikovanjem svojega projekta v programu Avery Design& Print in ga želite natisniti, kliknite na zeleni gumb Predogled in tiskanje (spodaj desno) in nato na zeleni gumb Natisni. Odpre se pogovorno okno Shrani projekt, kjer lahko svoj projekt shanite. Nato v pogovornem oknu Natisni projekt (program Avery Design&Print vsak vaš projekt, ki ga želite natisniti, shrani v PDF datoteko) kliknite na zeleni gumb Prenesi PDF datoteko in jo shranite na svoj računalnik.

Različni brskalniki nato to PDF datoteko odprejo na različne načine. Za odpiranje PDF datoteke vedno priporočamo uporabo programa Adobe Reader in ne PDF prikazovalnika znotraj brskalnika, ki ga uporabljate.
Da bo tiskanje uspešno, preverite nastavitve tiskanja in tiskalnika:
velikost papirja: A4
medij, na katerega tiskate: etikete, papir večje gramature ali karton
kvaliteta tiska: najboljša
Vedno mora biti izbrana možnost Dejanska velikost in ne Prilagodi

Pozor: ko shranite projekt, ga program shrani v datoteko oblike *.avery in to datoteko lahko kasneje zopet odprete izključno s programom Avery Design&Print. Ko kliknete Natisni, program ustvari datoteko oblike *.PDF, ki je namenjena tiskanju vašega projekta. PDF datoteke s programom Avery Design&Print ne morete odpreti!

Pozor: za odličen izpis uporabljajte samo Avery Zweckform proizvode.

 

Seveda! Sliko po lastni izbiri lahko dodate iz različnih virov:

Svojega računalnika: na računalniku poiščite želeno sliko in jo prenesite v svoj projekt. Program podpira slike naslednjih formatov: ai, bmp, eps, jpg, jpeg, pdf, png, psd in tiff.

Avery Gallery: tu boste našli množico različnih sličic. Da vam olajšamo iskanje, so sličice razporejene po različnih kategorijah.

Različna socialna omrežja: prijavite se v svoje omrežje in prenesite želeno sliko.

Da, projekt lahko shranite in ga kasneje ponovno odprete s programom Avery Design&Print.

Projekt shranite s klikom na gumb Shrani (zgoraj desno).

Izberite Shrani na MyAvery račun, če želite datoteko shraniti v oblak in do nje dostopati iz različnih računalnikov z internetno povezavo. Če MyAvery računa še nimate, ga morate ustvariti. V ustvarjen račun se nato prijavite in shranite projekt.

Izberite Shrani na moj računalnik in datoteko oblike *.avery shranite na svoj računalnik. To datoteko lahko kasneje odprete izključno s programom Avery Design&Print.

Program Avery Design&Print omogoča, da shranjene projekte uporabite tudi na drugih proizvodih. Za prenos projekta na nov proizvod kliknite na modri gumb Zamenjaj proizvod (zgoraj desno) in nato izberite želeni proizvod. Predlogo lahko sedaj prilagodite svojim željam.

S klikom na Domov se prikaže domača stran programa, na kateri lahko ustvarite MyAvery račun ali se vanj prijavite.

Pozabili ste geslo: kliknite Pozabil sem /Spremenil bom geslo in sledite navodilom na ekranu.

Odprite program Avery Design&Print in nato kliknite na gumb Odpri (zgoraj desno). Če je projekt shranjen na MyAvery računu, se morate prijaviti v račun in nato poiskati želeno datoteko in jo odpreti. V primeru, da imate datoteko shranjeno na svojem računalniku (oblika: *.avery), jo poiščite in odprite.

Včasih se zgodi, da po pritisku na gumb Natisni ali Shrani ne morete najti svojega projekta. Najprej preverite mapo Prenosi, saj se v to mapo shranjujejo vse datoteke, ki jih z interneta prenesete v vaš računalnik. Mogoče boste tu našli tudi datoteke, za katere ste mislili, da so že zdavnaj izgubljene.

Za namen tiskanja program Avery Design&Print ustvari datoteko Preview.pdf. Poiščite datoteko s tem imenom, ki je bila zadnja prenešena z interneta in morda je to ta datoteka, ki jo iščete.

Namig: če boste ustvarjeno PDF datoteko večkrat uporabili za tiskanje, jo je smiselno preimenovati in shraniti v posebno mapo.