Navodila za tiskanje unikatnih folij za preslikavo na majice

Pravi motiv za vsako priložnost! Naj bo praznovanje rojstnega dne, božična zabava, ali katera druga priložnost - naredite majice z unikatnimi motivi. Enostavno oblikujte in natisnite motive na folije. Za motiv izberite vaše slike ali naše predoblikovane predloge, za tiskanje in oblikovanje pa uporabite naš program Avery Design & Print.

POMEMBNO: Zaradi načina prenosa slike s folije na majico (tisk na svetle majice se zrcali, tisk na temne majice se ne zrcali) vedno preverite, da ste v programu izbrali proizvod, na katerega boste tudi tiskali.

Folije za preslikavo na majice lahko natisnete izključno z inkjet tiskalniki.

Korak po koraku tiskanje na majice
preslikava majice korak1

Vnesite številko proizvoda Avery Zweckform folij za preslikavo na majice

Ko ste odprli program Avery Design & Print, v iskalno vrstico Hitro iskanje vnesite številko Avery Zweckform proizvoda in kliknite na moder gumb išči. Druga možnost je, da v zavihku Izberi proizvod vnesete številko Avery Zweckform proizvoda v iskalno vrstico Hitro iskanje in izbor potrdite s klikom na Izberi to predlogo. Pomembno je, da izberete pravi proizvod, odvisno od tega, ali uporabljate folije za preslikavo na svetlo ali temno bombažno tkanino.

preslikava majice korak2

Izberite predlogo

V zavihku Izberi predlogo so prazne in že v naprej oblikovane predloge za vaš Avery Zweckform proizvod. Izbiro oblikovanih predlog lahko zožite s klikom na kategorije predlog na levi strani ekrana.

Kliknite na predlogo, ki vam je všeč. Pod njo se bo pojavil zeleni gumb Izberi to predlogo. Kliknite nanj za nadaljevanje.

Preslikava na majice korak3

Oblikovanje predloge

Z uporabo orodne vrstice na levi strani ekrana lahko dodatno oblikujete predlogo. Če želite na primer dodati drugo sliko, v orodni vrstici kliknite na Slika in nato na Dodaj sliko. Izberite jo iz ponujenih možnosti (Avery Gallery, Moj računalnik, socialna omrežja) in potrdite. Po potrebi sliko dodatno prilagodite.

Preslikava na majice korak4

Shranjevanje predloge

Ko ste zadovoljni z oblikovanjem, kliknite na Shrani in shranite vaš projekt na MyAvery račun (do vašega projekta boste lahko dostopali s katerim koli računalnikom, povezanim z internetom), ali na vaš računalnik. Datoteka bo shranjena kot ".avery" datoteka. Znova jo boste lahko odprli s programom Design & Print in jo ponovno uporabili (dopolnili, popravili...).

preslikava majice korak4

Tiskanje

Za tiskanje kliknite Predogled in tiskanje in nato Natisni. Za pravilno natisnjen projekt kliknite Prenesi PDF datoteko (datoteka se bo prenesla na vaš računalnik). Datoteko odprite in natisnite s programom Adobe Reader.

POMEMBNO: Zaradi načina prenosa slike s folije na majico (tisk na svetle majice se zrcali, tisk na temne majice se ne zrcali) vedno preverite, da ste v programu izbrali proizvod, na katerega boste tudi tiskali.

 

 

Tiskanje na majice izrez motiva

Izrezovanje natiskanega motiva

Natiskani motiv izrežite in okrog njega pustite majhen rob. Vogale pustite zaobljene in s tem preprečite, da se ostri robovi motiva ne bi odlepili pri likanju ali pranju.

Tiskanje na majice priprava na likanje

Priprava na likanje

Folije za preslikavo na majice lahko nalikate na vse bombažne tkanine, ki ne vsebujejo elastana. Za likanje uporabite trdo in stabilno podlago (likalna deska je premehka). Pomembno: ne uporabljajte pare, kar bo to otežilo postopek prenosa. Nastavitev temperature mora biti 170 stopinj Celzija (bombaž / perilo), tkanina pa mora biti suha in čista. Pred likanjem poravnajte površino, da bo brez gub. Priporočamo, da majico operete pred preslikavo folije.

Tiskanje na majice likanje

Likanje

Če ste motiv natisnili na folije za preslikavo na bele bombažne tkanine, postavite izrezan motiv s potiskano stranjo na tkanino. Če ste motiv natisnili na folije za preslikavo na temne ali barvne bombažne tkanine, folijo z obrezanim motivom odlepite od podlage in jo položite na tkanino z motivom, obrnjenim navzgor ter prekrijte s priloženim peki papirjem.
Nato likajte po celotni površini približno 3 minute (motive manjših dimenzij likajte približno minuto in pol).

Tiskanje na majice ohlajamje in vzdrzevanje

Ohlajanje in vzdrževanje

Po likanju previdno odstranite bombažno tkanino z likalne površine in pustite, da se ohladi (vsaj 2 minuti). Folijo oziroma peki papir začnite odstranjevati pri vogalu in pazite, da se natiskani motiv ne raztrga. Če se folija ali peki papir preveč držita podlage, postopek likanja ponovite (čas likanja prej ni zadoščal). Ponovno ohladite tkanino in odstranite folijo oziroma peki papir. Nato na motiv položite peki papir in ponovno prelikajte.

Navodila za vzdrževanje: tkanine z nalikanim motivom pred pranjem vedno obrnite okrog in jih perite pri največ 30 stopinj Celzija. Ne sušite jih v sušilnem stroju. Priporočamo, da po vsakem pranju natiskani motiv prelikate s peki papirjem.

 

Priporočamo vam uporabo naslednjih proizvodov:

MyDesign_folije_za_preslikavo_na_majice_svetla_zena_awn
za unikatne izpise na majicah in drugih bombažnih tkaninah
Folije za preslikavo na majice MD1001 Vsebina: listov: 5

Folije za preslikavo na majice MD1001

bele in svetle bombažne tkanine
listov: 5
inkjet
Folije za preslikavo na majice MD1003

Folije za preslikavo na majice MD1003

temne in barvne bombažne tkanine
inkjet
MD1003
Folije za preslikavo na majice MD1004

Folije za preslikavo na majice MD1004

temne in barvne bombažne tkanine
inkjet
MD1004