Navodila za oblikovanje in tiskanje vizitk

Oblikujte in natisnite vizitke s pomočjo programa Avery Design & Print. Tu boste našli enostavna navodila, kako odprete program, izberete proizvod, oblikujete predlogo, shranite oblikovani projekt in natisnete vizitke. Predoblikovane predloge že vsebujejo besedilna polja s podatki, ki se običajno nahajajo na vizitkah. Enostavno nadomestite predoblikovano besedilo z vašimi podatki. Če ste izbrali dvostranske vizitke, na sprednjo stran natisnite osnovne podatke o vašem podjetju in na hrbtno stran še druge informacije. 

Kliknite tukaj za brezplačne predloge

Korak za korakom vizitke uporaba
Registratorji Korak1

Odprite program Avery Design & Print

Za uporabo brezplačnega programa Avery Design & Print pojdite na spletno stran www.avery-zweckform.si. V Programi in predloge kliknite na Program Avery Design & Print in nato kliknite rdeč gumb Na brezplačen program Avery Design & Print.

Vizitka korak2

Poiščite vaš Avery Zweckform proizvod

Najhitrejši način je, da v iskalno vrstico Hitro iskanje vnesete številko Avery Zweckform proizvoda in vnos potrdite. Lahko pa kliknete na moder gumb Izberi proizvod (ob kliku se vam odpre nov ekran) in vaš Avery Zweckform proizvod poiščete na spustnem seznamu ali po ponujenih opisih: kliknite na naslove nad stolpci, da jih razvrstite po Številki proizvoda, Proizvodu, Velikosti ali Opisu proizvoda. Izbor potrdite s klikom na Izberi ta proizvod.

Vizitka korak3

Izberite predlogo

V zavihku Izberi predlogo so prazne in že v naprej oblikovane predloge za vaš Avery Zweckform proizvod. Izbiro oblikovanih predlog lahko zožite s klikom na kategorije predlog na levi strani ekrana.

Kliknite na predlogo, ki vam je všeč. Pod njo se bo pojavil zeleni gumb Izberi to predlogo. Kliknite nanj za nadaljevanje.

Vizitka korak4

Oblikujte vašo vizitko

Zdaj ste v zaslonu Prilagodi, kjer lahko uredite in prilagodite vašo predlogo. Na levi strani ekrana je orodje za urejanje, s katerim lahko dodajate besedilo, slike in ostale objekte.

Ko boste izbrali orodje, se bodo pojavile dodatne možnosti. Odvisne so od tega, katero orodje ste izbrali (Besedilo, Slika, Oblika...).

Vizitka korak5

Shranjevanje

Ko ste z oblikovanim zadovoljni, lahko vaš projekt shranite.
Kliknite gumb Shrani, ki se nahaja zgoraj desno. Projekt lahko shranite v oblak na vaš MyAvery račun (do shranjenega projekta boste dostopali s katerim koli računalnikom z internetnim dostopom) ali na vaš računalnik (projekt bo shranjen kot *.avery datoteka, odprli jo boste lahko samo z Avery Design & Print programom).

Več o shranjevanju si lahko preberete tukaj.

Vizitka korak6

Tiskanje

Kliknite na zeleni gumb Predogled in tiskanje, nahaja se na desnem spodnjem robu ekrana, da si ogledate postavitev etiket. Če ste s postavitvijo zadovoljni, kliknite na zeleni gumb Natisni (na zaslonu desno v sredini). Na zaslonu se pojavijo Namigi za tiskanje, ki jih morate dosledno upoštevati, da dobite natančen izpis.

Program Design & Print je ustvaril PDF datoteko, ki jo morate prenesti na vaš računalnik. Mesto shranitve PDF datoteke je odvisno od privzetih nastavitev vašega brskalnika. Da bo izpis pravilen in natančen, prenešeno PDF datoteko odprite s programom Adobe Reader in jo natisnite.

Več o namigih za tiskanje si lahko preberete tukaj.

Sorodne ideje