Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Ali lahko z inkjet tiskalnikom tiskam na etikete, ki so namenjene tiskanju z laserskim tiskalnikom?

Ne. Na etikete lahko tiskate samo s tistimi tiskalniki, ki so navedeni na embalaži etiket.

Kolikšna je življenjska doba etiket?

Življenjska doba etiket je odvisna od okolja, v katerem so hranjene (temperatura, vlažnost…). Za doseganje optimalnih rezultatov vam svetujemo, da ob normalnih pogojih hranjenja etikete porabite v roku dveh let.
Življenjska doba etiket, ki so že prilepljene, pa je tudi do 15 let.

Katere vrste lepila uporabljate pri izdelavi etiket?

Za različne aplikacije uporabljamo različna lepila. Proizvajamo etikete za splošno uporabo (permanentno lepilo), etikete, ki jih po potrebi zlahka odlepite (odstranljivo lepilo) ter etikete za industrijsko okolje (močnejše lepilo).

Ali lahko etiketo za CD uporabim tudi na DVD?

Glede na to, da so na DVD podatki shranjeni bolj zgoščeno, priporočamo, da uporabite etikete, ki so narejene posebej za DVD. Te etikete so narejene iz folije in zato manj občutljive na vlago. Nepravilno izbrana etiketa lahko otežuje oziroma popolnoma prepreči branje zapisa na DVD.

Kje lahko najdem predloge za program Microsoft Word?

Predloge za program Microsoft Word lahko najdete tukaj.

Kako naj najdem pravo etiketo za svoje potrebe?

Svetujemo vam, da obiščete našo stran Etikete Avery Zweckform in tu s pomočjo filtrov izberete etiketo, ki bo zadovoljila vašim zahtevam (velikost, material, barva, tip tiskalnika, lepilo...).

Katere etikete lahko uporabim za na stekleno embalažo ozimnice (marmelada, kumarice…)?

Priporočamo uporabo etiket, ki so bolj odporne na vlago, mehanske poškodbe in temperaturne razlike. Takšne etikete so narejene iz poliestra in imajo močnejše lepilo.

Kakšna je razlika med etiketami, ki so narejene za tiskanje z barvnim laserskim tiskalnikom in č/b laserskim tiskalnikom?

Etikete za barvne laserske tiskalnike so narejene posebej za tiskanje s temi tiskalniki. Material, iz katerega je narejena etiketa, silikonska podlaga in lepilo so narejeni tako, da omogočajo varni prehod lista z etiketami skozi tiskalnik. Odsvetujemo uporabo etiket, ki so narejene za č/b laserske tiskalnike v barvnih laserskih tiskalnikih.

Ali lahko potiskam samo nekaj etiket, ostale etikete pa potiskam kasneje?

Ne. List z etiketami lahko v tiskalnik vstavite samo enkrat; ob večkratnem vstavljanju se lahko robovi in lepilo poškodujeta, kar lahko povzroči zastoj lista v tiskalniku oziroma odlepitev etikete od podlage in prilepitev le-te na vitalni del tiskalnika. Avery Zweckform garantira, da bo prehod lista z etiketami skozi tiskalnik brezhiben, če ga boste vstavili samo enkrat.