Informacije o požarnih znakih

V primeru požara je potrebno hitro ukrepati - pri tem je obvezna pregledna označitev s požarnimi znaki

Doma, v podjetju ali na javnem prostoru lahko požar nastane hitreje, kot si predstavljamo. Ko zagori, igrata mirna kri in hitro ukrepanje življenjsko pomembno vlogo. Zakon predpisuje, kakšni naj bodo znaki, ki označujejo prostor, kjer se nahaja gasilni aparat ali hidrant in kje je intervencijska pot.

Etikete pozarna varnost gasilni aparat zoom uporaba
Etikete ogenj

Bodite pripravljeni tudi v primeru požara

Protipožarno opremo, v katero sodijo gasilni aparati, ročni javljalnik požara, hidranti, gasilska dvigala in druga oprema, je v primeru požara potrebno tudi hitro najti in uporabiti. Tukaj boste našli veliko izbiro požarnih znakov s piktogrami, ki označujejoprotipožarno opremo in mnoge druge piktograme. Piktogrami so brez napisov, saj so mednarodno razumljivi in ne potrebujejo dodatne razlage. Znaki so v skladu z zakonom, ki pravi, da morajo imeti požarni znaki bel piktogram na rdeči podlagi. Podjetja in javni ustanove morajo poskrbeti, da so njihovi prostori jasno in vidno opremljeni s požarnimi znaki. Ti so lahko postavljeni na primer poleg gasilnega aparata, ali na koncu hodnika, kjer je označena smer intervencijske poti.

Etikete pozarna varnost pozarna lestev uporaba

Požarne znake pa lahko popolnoma enostavno natisnete kar sami

Kako? Povsem preprosto! Nudimo vam brezplačen program  Design & Print, kjer boste našli ustrezne požarne znake in piktograme. Upoštevajte naslednje korake: v naši pestri ponudbi etiket izberite trpežne etikete v formatu A4. Izberete lahko na primer poliestrske etikete, ki so odporne proti vremenskim vplivom ali pa izjemno odporne poliestrske etikete. Med predlogami izberite želeni design, ki ga potrebujete za označevanje na primer gasilnega aparata, ga prenesite na etiketo in natisnite ter etiketo nalepite poleg gasilnega aparata - končano! Ne pozabite, da morajo biti gasilni aparati redno kontrolirani in vzdrževani. V naši ponudbi etiket boste našli tudi ustrezne kontrolne etikete!

NASVETI za tiskanje znakov in dodatne informacije

Tukaj vam predstavljamo pregled etiket, ki so primerne za izdelavo obvestil in znakov in večje število brezplačnih predlog za lažje oblikovanje.