Ustvarite QR kodo in črtne kode brezplačno

z uporabo programa Avery Design & Print

Design & Print je Averyjev brezplačen program, ki vsebuje predloge vseh Avery Zweckform proizvodov, na katere se lahko tiska. Poleg osnovnih besedilnih in slikovnih orodij omogoča tudi ustvarjanje EAN kod, QR kode in več kot 15 drugih vrst kod.

Preberite naša navodila, ki vas bodo korak za korakom vodila, kako z našim programom ustvarite črtne kode.

DPO ustvari crtno kodo
Koda korak1

Odprite program Avery Design & Print

Za uporabo brezplačnega programa Avery Design & Print pojdite na spletno stran www.avery-zweckform.si. V Programi in predloge kliknite na Program Avery Design & Print in nato kliknite rdeč gumb Na brezplačen program Avery Design & Print.

DPO korak za korakom Izberi proizvod 1 v1

Poiščite vaš Avery Zweckform proizvod

Najhitrejši način je, da v iskalno vrstico Hitro iskanje vnesete številko Avery Zweckform proizvoda in vnos potrdite. Lahko pa kliknete na moder gumb Izberi proizvod in vaš Avery Zweckform proizvod poiščete na spustnem seznamu ali po ponujenih opisih: kliknite na naslove nad stolpci, da jih razvrstite po Številki proizvoda, Proizvodu, Velikosti ali Opisu proizvoda. Izbor potrdite s klikom na Izberi ta proizvod.

Koda korak3

Izberite predlogo

V zavihku Izberi predlogo so prazne in že v naprej oblikovane predloge za vaš Avery Zweckform proizvod. Izbiro oblikovanih predlog lahko zožite s klikom na kategorije predlog na levi strani ekrana.

Kliknite na predlogo, ki vam je všeč (v našem primeru je to prazna predloga). Pod njo se bo pojavil zeleni gumb Izberi to predlogo. Kliknite nanj za nadaljevanje.

Koda korak4

Oblikujte vašo etiketo

Zdaj ste v zaslonu Prilagodi, kjer lahko uredite in prilagodite vašo predlogo. Na levi strani ekrana je orodje za urejanje. Za dodajanje črtne kode kliknite na QR koda in črtna koda in nato na Vstavi črtno kodo ali QR.

Koda korak5

Izberite način vnosa podatkov

Odpre se pogovorno okno Dodaj QR ali črtno kodo. Tu izberete kako želite vnesti podatke, ki se bodo zapisali s črtno kodo.

Ročno vnašanje - nadaljujte na številki 6

Preglednica ali Serijske številke - nadaljujte na številki 7

Koda korak6

Ročno vnašanje

Odprlo se je okno, kjer boste izbrali format črtne kode in vnesli podatke. V spustnem seznamu Standardni formati izberite enega izmed formatov črtnih kod in v polje vnesite podatke črtne kode. Glede na izbrani format črtne kode bo morda potrebno dodati še posamezne parametre črtne kode. Za ogled črtne kode kliknite na puščico v zelenem krogcu. S klikom na zeleni gumb Konec se bo črtna koda prenesla na predlogo.

 

Koda korak7

Preglednica ali Serijske številke

Odprlo se je pogovorno okno Dodaj QR ali črtno kodo. V Korak 1 – priprava podatkov lahko izbirate ali boste podatke dodajali iz Preglednice (na primer Microsoft Excel) ali s funkcijo Serijske številke.

Če boste podatke dodajali iz preglednice, odkljukajte Preglednica. Nato kliknite na moder gumb Uvoz podatkov. Če imate preglednico  shranjeno na vašem računalniku, kliknite na moder gumb Moj računalnik, poiščite datoteko in jo odprite s klikom na Odpri. Nato izberite stolpec s podatki, katere želite zapisati s črtno kodo. Za nadaljevanje kliknite na zeleni gumb Naprej.

Koda korak8

Preglednica ali Serijske številke

Vrnili ste se v pogovorno okno Dodaj QR ali črtno kodo. V Korak 2 – ustvarjanje črtne kode v spustnem seznamu Standardni formati izberite enega izmed formatov črtnih kod. Glede na izbrani format črtne kode bo morda potrebno dodati še posamezne parametre črtne kode. S funkcijo Povleci in spusti prenesite ime stolpca v polje za vnos. Za ogled črtne kode kliknite na puščico v zelenem krogcu. Nato kliknite na Konec. Vaše črtne kode so sedaj razvrščene na etiketah.

Koda korak9

Shranjevanje in tiskanje

Ko ste zadovoljni z oblikovanimi etiketami, projekt shranite. Več o shranjevanju in odpiranju projektov si lahko preberete tukaj.

Pomoč in namige za tiskanje pa najdete tukaj.