Majhni koraki, velik učinek -

Trajnostna organiziranost v Avery Zweckformu

Varovanje okolja nam je zelo pomembno. Seveda sledimo celovitemu konceptu našega ravnanja z okoljem, certificiranim z DIN ISO 14001. Poleg tega se z vsakim še tako majhnim ukrepom zavzemamo za varovanje okolja v vsakdanjem življenju. Prepričani smo: številni majhni koraki vodijo do cilja.

Tiskalnik etikete trajnost uporaba

Varčevanje z energijo

Za tiskanje uporabljamo večnamenske naprave namesto posameznih tiskalnikov. Tiskamo obojansko in v vsakem našem računalniku je v meniju za tiskanje privzeta nastavitev na črno-belo tiskanje namesto na barvno tiskanje. Na splošno pri nas velja naslednje: natisnimo čim manj! Zato ne tiskamo nobenih e-poštnih sporočil in drugih nenujnih dokumentov.

So luči ugasnjene? Čeprav so v številnih pisarnah nameščeni opomniki, ki naše zaposlene opomnijo, naj ob izhodu iz pisarne ugasnejo luči, to pogosto ne deluje. Zato smo namestili detektorje gibanja za samodejni vklop in izklop luči ter s tem zagotovili nepotrebno porabo energije. V naših pisarnah, na hodnikih in v toaletnih prostorih že dolgo nimamo več žarnic z žarilno nitko. Namesto njih imamo LED žarnice.

Ko smo že pri električni energiji: uporabljamo samo 100 % zeleno elektriko.

Locevanje odpadkov avery uporaba

Ločevanje odpadkov in izogibanje nepotrebnim odpadkom

Preostali odpadki, papir in plastika: samoumevno je, da odpadke ločujemo že leta in leta. V vsaki pisarni so zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov.

Seveda je najbolje, če odpadki sploh ne nastanejo. Vzemimo na primer pitno vodo: v našem podjetju smo postavili več razdeljevalnikov vode. Kaj je smisel tega? Naši zaposleni vsako leto popijejo 35.000 litrov vode. To bi bilo 46.000 steklenic z vodo na leto, ki jih je treba izdelati, dostaviti, reciklirati ali odstraniti. Prepovedali smo tudi kozarce za enkratno uporabo. Pri nas kavo pijemo iz porcelanskih skodelic, le-te umijemo in jih uporabljamo iz dneva v dan. Mimogrede, trajnosten pristop izvajamo tudi v menzi. Namesto vode v plastenkah so na mizi steklene steklenice z vodo.

Če se le da, predmetov, ki jih ne potrebujete več, ne zavrzite. Raje jih podarite. Če pa so pokvarjeni, jih skušajte popraviti in jih še naprej uporabljajte. Pri nas smo se odločili za pisarniško pohištvo z 10-letno razpoložljivostjo rezervnih delov. Če so prenosni računalniki ali pisarniško pohištvo še uporabni, jih ne zavržemo, temveč jih raje podarimo.