Trajnostno upravljanje dobavne verige

Proizvesti lokalno in dostaviti do uporabnika

Ne glede na to, ali gre za Hamburg ali München, Köln ali Dresden: če kupci oddajo naročilo do 12. ure, bodo naročeno blago prejeli naslednji dan. Z 99 % je zagotovljena pravočasna dostava.

Etikete skladisce uporaba

Vse je na zalogi

Temeljno načelo Avery Zweckform je, da ima ves čas na zalogi več kot 2000 proizvodov. Stalna zaloga zagotavlja enkratno dobavo naročenega blaga, s čimer se izogne dodatnim prevozom z naknadnimi dobavami. Količina blaga na zalogi se razlikuje od proizvoda do proizvoda tudi glede na letni čas. Proizvodi, za katere je vedno veliko povpraševanja, kot so univerzalne etikete za naslove in registratorje v zavitkih s 100 ali 25 listi, so stalno na zalogi v večji količini.

Izdelano v Nemčiji

Podjetje Avery Zweckform že več kot 70 let proizvaja kakovostno blago. Lokacija podjetja je v Nemčiji v Oberlaindernu. Vse etikete in samokopirni obrazci se ponašajo z "Made in Germany". Leta 2014 je podjetje v nasprotju s splošnim gospodarskim trendom proizvodnjo iz Azije preselilo nazaj na Bavarsko. Načeloma Avery Zweckform sodeluje z lokalnimi dobavitelji, kjer koli je to mogoče. To velja za vse sestavne izdelkov, od surovin do embalaže. Zahvaljujoč kratkim dobavnim potem dobaviteljev surovin se lahko Avery Zweckform veliko hitreje in prožneje odzove na potrebe kupcev in trga. S tem se izogne tudi dodatnim transportnim potem in zmanjša emisije CO2.
 

Več o lokaciji podjetja izveste tukaj

Trajnostno poslovanje

Takoj, ko je kakšen proizvod razprodan, ga Avery Zweckform čim prej proizvede in zagotovi novo zalogo. Takojšen odziv omogoča visoka stopnja prožnosti proizvodnje. V nasprotju s številnimi drugimi proizvajalci podjetje deluje na podlagi sistemsko ustvarjenih tedenskih anailiz, katere primerjajo z dnevnim povpraševanjem in temu primerno natančno načrtujejo proizvodnjo.

Ta postopek lahko tako deluje zato, ker sta tako skladišče kot proizvodnja na sedežu podjetja v Oberlaindernu na Bavarskem. Vse proizvodne komponente so vedno na zalogi, tako da je vsak proizvod mogoče izdelati kadar koli. Ta fleksibilnost proizvodnje zahteva nekoliko višjo zalogo surovin, kot je običajna pri drugih proizvajalcih, obenem pa to omogoča nekoliko nižjo zalogo končnih proizvodov. Tako doseženo ravnovesje med nizkim vezanim kapitalom in optimalno razpoložljivostjo blaga ter zanesljivostjo dostave omogoča tako kratkotrajno kot dolgoročno trajnostno upravljanje. Ker je zaloga blaga vedno prilagojena trenutnim tržnim potrebam, je s tem zagotovljeno tudi, da v primeru kakršnih koli sprememb proizvoda ali embalaže ni presežnih količin, ki bi jih sicer morali uničiti.

Logistični center v Nemčiji

Vsa naročila, prejeta do 12. ure, se obdelajo in odpremijo še isti dan. Ekipa, ki skrbi za logistiko, zjutraj še ne ve, koliko bo ta dan naročil in kolikšna bo dnevna obremenitev. Avery Zweckform dnevno obravnava vsa naročila, ne glede na to, koliko jih je. Kamioni so sleherni dan pred vrati skladišča Avery Zweckform in počakajo na zadnjo odpremljeno pošiljko. Zjutraj so za odpremo že pripravljene pošiljke z naročili iz prejšnjega popoldneva, katerim se dodajo še obdelana dopoldanska naročila, tako da dostava poteka povsem tekoče in brez zamud. Neposredna dostava blaga znotraj Nemčije zmanjša emisije pri prevozu blaga. 

Trajnostni koncept je tudi za dohodne surovine. Avery Zweckform dobavljene EU palete, na katerih so bile dostavljene surovine, hrani in jih ne vrača dobaviteljem. Na teh paletah pošilja blago svojim kupcem.